2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Häll i bladen från timjanoch skaka om pannan så de inte bränns vid. Kan göras på överbliven potatis från dagen innan och du får genast en fräsch o smarrig potatis till middagen igen
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Skala och hacka vitlöken grovt. Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Fräs vitlöken i smöret tills vitlökenoch smöret blir gyllenbrunt
Lägg potatisen i en ungsfast form och ringla äver rikligt med rapsolja. Salta potatisar, söta äpplen och underbart doftande timjan, det är perfektion om ni frågar mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.