Vi gör den alltid till jul är hemma så jag förknippar den med julafton. I torsdags tittade jag på HelaSverigebakar på sjuan och en av utmaningarna var att baka en drömrulltårta
Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
Jag har aldrig fått en sån fin deg och så luftiga kanelbullar som med detta recept. Bästa kanelbullereceptet enligt mig, men jag kan ju inte ta åt mig äran eftersom det är Johan Sörbergs (domare i HelaSverigeBakar)
Men recepten lyste med sin frånvaro, så Katarina gjorde själv slag i saken och utmanade mig att baka hennes favoriter bland dubbla småkakor - Franska våfflor
Riv mandelmassa och äpple och blanda med grön pastafärg. Äpple- och mandelmassekakorMördeg270 g vetemjöl 90 g socker 10 g vaniljsocker 200 g smör Fyllning100 g mandelmassa 0,5 st Äpple (Granny Smith) Grön pasta färg ( jag blandade skogsgrön med smaragdgrön)Gör smeten först och läggning mördegen i kylen medan fyllningen görs
Jag bakade ingefärsflarn med limekräm och marinerade jordgubbar, ros och choklad schakrutor med kanderade rosblad och lemoncurdsnittar med björnbärsglasyr och blev faktiskt själv väldigt nöjd med mitt slutresultat på den otroligt korta tiden vi fick
se har problem med att vissa recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
När man bakar en glutenfri rabarberkaka med kanel och har hela helgen framför. Om en stund ska jag bege mig ut i handeln för att bland annat köpa matvaror till kvällens middag, men först tänkte jag dela med mig av receptet på dagens kaka - fredagskakan vill har som tradition att baka på jobb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.