Ingredienser Portioner. 8 1 ask körsbärstomater (à 250 g) 500 g färskpotatis 4 ägg 1 knippe späda morötter (à ca 400 g) 1 knippe grön sparris (à ca 250 g) 1 knippe rädisor (à ca 200 g) 1 liten rödlök 150 g blandad sallad 1 dl cocktailkapris 10 sardellfiléer 500 g varmrökt laxfilé salt nymalen svartpeppar Dressing 3 sardellfiléer 2 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 2 tsk honung 2 msk vit balsamvinäger 1 krm svartpeppar 3/4 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Primörsallad. Skölj och finhacka persilja och blanda med olja och balsamvinäger. Ta ut de rostade primörerna och blanda med sallad och dressing i en stor skål
Börja med att väga, skölja och skära av ändarna på morötterna (jag brukar inte skala dem). Lägg på en plåt och pensla med en gnutta olja, ½ tsk, och strö över salt
Knaperstek fläsket och lyft sedan ur det ur stekpannan, häll bort ungefär hälften av fettet och spara resten i stekpannan, tillsätt lite balsamvinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar
Stek laxen i olivoljan i en medelhet panna. Lägg sallad i botten på tallrikarna, krossa bondbönorna grovt och strössla över dem tillsammans med ärterna
Häll ner den rivna kryddosten och blanda med makaronröran. Blanda de kokta makaronerna tillsammans med skinkan och purjolöken och häll upp i en smord ungsform
Skiva en del av sparrisen i små bitar och koka i lättsaltat vatten tillsammans med hela sparris. Dela potatisen i mindre bitar & blanda med löken, primörerna & dressing
I detta recept har jag serverat laxen med en supergod primörsallad gjord på bland annat broccolistammen, sparris och rädisor och smaksatt med olivolja, citron, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.