Vitlökssås (gjord på creme fraiche, riven vitlök, olivolja, salt och vitpeppar). I morse var jag uppe tidigt för att sätta in min karré i ugnen, här hemma blev dagens lunch nämligen PulledPork
Smakade naturligtvispå det och jodå, saftigt, smakrikt och väldigt gott. Även för någon som äter LCHF finns det bra recept som man kan inspireras av och igår hittade jag ett recept påPulledPork och utan att veta det i förväg så hade jag även köpt med mig en stor bit Fläskbog, så ingivelsen att faktiskt testa detta recept blev självklart
Pulledpork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken. skinkstek av gris½ dl olivolja½ dl ketchup1 msk rödvinvinäger2 msk farinsocker1 msk brynt lökfond1 tsk harissapasta4 vitlöksklyftor, pressade1 tsk spiskummin1 msk grillkryddasalt och pepparkrydda eller nymalen svartpepparSätt ugnen på 125°
Köttet marineras över natten och ugnsbakas senare lång tid på låg värme och när man tar ut köttet från ugnen faller det isär i möra otroligt smakrika bitar därav namnet pulledpork
Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar
Idag är det städning, tvättning och inhandling av mat som står på schemat. Ja, då var jag tillbaka i det gråa trista Örebro igen efter en vit och mysig Timrå-vistelse
Här blir det alldeles strax långfrukost med nybakade frallor och goá pålägg. Receptet snodde jag rakt av från Vickan , med viss modfiering, som vanligt när det gäller mig och recept
Bred smeten på köttet. Skala löken, skiva tunn och placera på köttet. Dela köttet i bitar och lägg i en skål, ta upp löken ur formen och lägg på köttet
Igår kväll innan jag gick och la mig satte jag in min karré i ugnen och räknade med att den skulle vara klar fram påmorgonkvisten, men icke, när jag kom ut i köket lyste ugnens display retfullt OFF
Pulledporkpå fläsklägg med tomatsalsa, guacamole, gräddfil och sallad i pitabröd. Fläsklägg med marockanska kryddor serverad som pulledpork med guacamole, tomatsalsa, gräddfil och sallad i hembakat pitabröd
Pulledpork har ju blivit supertrendigt och vi ville också prova på detta till sist, inte minst för att det låter himla smidigt att stoppa in maten i ugnen på morgonen och sedan inte göra något fram tills middagen är färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.