Ingen har väl missat Pulled porkens framfart Sverige förra året (fast det har lugnat ner sig lite nu tycker jag) och det har dykt upp lite andra varianter i kyldiskarna i livsmedelsbutiker, som pulled chicken och pulled beef
Pulled pork med ingefära och chipotle. Tidigare har jag bara lagat pulled pork i ugnen men så hittade jag ett recept på bloggen Lesscarbs där fläskkarrén får stå och puttra på spisen istället
Idag tänkte jag servera det tillsammans med en god rotfruktsgratäng. Kvällens middag igår bestod av pulled pork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd
Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Vi åt det tillsammans med sallad och vitlökssås. Hacka de färska kryddorna och blanda ihop med resten av ingredienserna
Pulled beef är samma sak som pulled pork men med nötkött istället för fläskkött. Man tar två gafflar och drar isär allt kött och sedan kan man äta det exempelvis som jag gjorde med sallad och kebabsås
Gnid in köttet både på ovan- och nedansidan med marinaden och lägg i en ungssäker form. Man har ju hört talas om Pulled Pork från amerika, men hade nötkött på frysen så gjorde det istället och det blev superbra
Nu är det mer än inne medpulled pork. Torka av kycklingen något med lite hushållspapper. Jag har inte testat pulled pork, men den pulled BBQ chicken jag gjorde var faktiskt grymt god
Ni som inte hört talas om denna rätt förrut så är det helt enkelt en bit fläskkött som täcks med en marinad och tillagas i ugnen på svag värme lääääänge så det blir otroligt mört att man bara drar isär det
Lägg de sedan tillsammans med barbecue såsen i en slow cooker, eller i en ugnsäker gryta med lock. Jag har gjort pulled pork flera gånger och det blir mycket gott
Ursprungligen hade vi i en hel chili, det blev gott men rätt starkt tyckte vi vuxna, alldeles för starkt tyckte Freja, därför har vi justerat till en halv chili i receptet, men ni vet ju med er själva hur ni vill ha det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.