200 grader
Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp socker och ägg lätt och rör ner smöret. Blanda i kakao, mjöl och salt och rör ner i äggsmeten. Klä en fyrkantig ungsform, ca 20×30 cm med bakplåtspapper. Häll ner smeten och grädda 8-10 minuter Kakan får vara lite kladdig när du tar ut den. Låt svalna.
2 dl
vispad grädde
1 burk
kvarg med rabarbersmak
1/1-1 dl
gelésocker
400 gram
färska eller frysta jordgubbar.
3 msk
gelésocker
Marängbakelser med lemoncurdgrädde och rårörda hallon
Marängerna
3 äggvitor
175 gram strösocker
(några droppar ättika eller vinäger)
Lemon curdgrädden
2 ägg
eller äggulor (bra att ta vara på dem från marängbaket)
saften från 1 citron skalet från 1 citron 1/2-1 dl socker (beroende på hur supersött du vill ha det)
Brukar du ha förrätt när du bjuder på middag. En liten aptitretare för att få fart på smaklökarna, eller för att hålla gästerna sysselsatta i väntan på maten
Snart är det dax för vår påskfest, i år blir det tredje året vi har denna fest. Det är en hel del jobb men har jag väl satt menyn så är det ett kärt besvär
¡Hola. Påsk kommer snar och hemma gillar mycket den fest. Chokladägg och godis som lillapresenter är välkomna för alla men detta år ville jag baka en speciell och olik söt efterrätt med spansk inspiration som kallade Apelsinmunk
¡Hola. Påsk kommer snar och hemma gillar mycket den fest. Chokladägg och godis som lillapresenter är välkomna för alla men detta år ville jag baka en speciell och annorlunda söt efterrätt med spansk inspiration som jag kallade Apelsinmunk
1. - Tvätta apelsinen noga och riv skalet. 2. - I en kastrull, häll på vatten, smör, salt och apelsinskalet och få den att koka (det brukar ta ca 5 minuter)
Påsk är en liten speciell högtid för mig och Hernan och i år är den ännu mer speciell än normalt. Det var på en svensk påskfest i Modena för 10 år sedan som vi träffades
Långfredag. Vilken bra långfredag vi haft. Lagade mat och förberedde påskfest idag på förmiddagen. När allt var klart gick vi ut och njöt av solen en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.