Blanda med skinkan och oliverna. Lägg på plåt med bakpapper. Garnera med. Laxpaj med sikrom - 195 kcal/p. 200 g philadelphia light med gräslök, 12 %. Potatis- och ärtsallad med kronärtskockshjärtan och yoghurtdressing - 200 kcal/p. 200 g philadelphia light med gräslök, 12 %
Den här buffén har upptagit en läskigt stor del av min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Klassiska maträtter att ha till påsk är kyckling och lamm. Förra året serverade jag parmainlindad kyckling i balsamicosås, i år lutar det åt lammstek, alternativt en klassisk grillning
Laxcarpaccion tycker jag är en fräsch och läcker anrättning med sina asiatiska smaker. Äggen är ett måste på påskbordet och vi valde att servera halvorna med en blandning av räkor, avokado och kesella
Här har jag samlat ihop lite inspo till påskmaten, håll till godo. Här hemma kör vi minimalistiskt med pynt men desto mera fokus på mat, dryck, påskägg, äggletarjakten och familjehögtid
Janssons frestelse med sötpotatis. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över
Det är fantastiskt gott med svenska, tjocka och fina sparrisar (mitt citat från Halv åtta hos mig får jag ofta äta upp - "detta är matporr" som jag sade om de tjocka fina, svenska sparrisarna)
Nu är det snart påsk och husmor börjar planera påskmaten. Det är en underbar högtid med ljusgröna, gula och ljusa färger, massa grönsaker, spirande trädgård (även om den spirar så lagom i år), skaldjur, fisk och gärna vita viner
Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Väldigt gott är detta, ett härligt rödvin är ju ett måste till, vi skålade med Fetzer denna påsk
En av årets nyheter var en riktigt god lökpaj, som jag givetvis knyckte med mig receptet på. Och till de som inte gillar lax fanns det påskskinka som serverades med potatis och rödvinssås
Men jag tänkte ändå dela med mig av vad vi serverade på långfredages släktlunch. Vi är många som för länge sedan tröttnat på påskmat och inte vill se skymten av en köttbulle, sillbit eller västerbottenpaj
Tänker gärna på färg när jag planerar påskmaten och letar recept med gula ingredienser plus att det gärna får finnas med krispigt gröna färger på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.