Jag är så hooked på squash just nu, eller kanske bara släpper fram det nu när den är i säsong. Så bra grönsak, och den dagen vi har vårt stora trädgårdsland skall det odlas squash i alla färger och former
Idag blir det fyllda tortillarullar med grillad kyckling, vitt vin då jag hade en slatt kvar i kylskåpet som borde drickas upp men istället hällde jag ner den i kycklingröran och fyllde tortillas och gjorde en ostsås av parmesanost som är en av mina favorit ostar bland alla ostar
I helgen som gick hade vi ännu en av våra temamiddagar tillsammans med våra vänner. Den här gången hade vi kommit till bokstaven M i vår resa jorden runt och då föll valet på Mexiko
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
I fredags åt vi grillad lax med grillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Har ni inte grillat citroner, gör det, de blir fantastiskt söta och goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.