Härligt färgsprakande och härligt nyttig är dagens vegorätt - en quinoasalladmed paprika, knipplök, sparris, vitlök och så en skiva gratinerad chèvre på toppen
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
Rosta i ugnen, (till en början på den lägre temperaturen tillsammans med köttet och när sedan köttet tas ut kan värmen höjas till den högre temperaturen)
lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
Ni får mycket gärna testa min variant på rostbiffmed balsamvinäger och vitlök i kryddningen. mortla samman skalad vitlök, persilja, socker, salt och peppar till ett mos och späd med vinäger och olja
Koka quinoan tillsammans med en buljongtärning, koka enligt anvisningarna på paketet. Skiva frukt, lök, avokado och lägg upp alltsammans i en skål, klicka över hummus och strö över pumpakärnorna - mums
Gratinerad chèvremed valnötter och honung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Skala lök och vitlök. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Med en rätt så tom plånbok (som jag längtar till lönen på måndag) gick jag förbi affären på vägen hem för att hitta något gott till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.