För några veckor sedan gjorde jag min egen räkfond och häromdagen använde jag den till en räksoppa. Denna räksoppa serverade jag med surdegsbröd och aioli
Häll i vinet och fyll på tills köttet täckts. När 15 minuter av koktiden kvarstår tillsätt persilja. Så här gör du 50 minuter Skär köttet i stora portionsbitar
Jag har gjort nyponsoppa tidigare på bloggen, men det här är en lite vidareutvecklad variant, som varmt kan rekommenderas som lättsam sommarlunch, mellanmål, eller som efterrätt efter en lite enklare lunch eller middag
Vill du sätta smak eller färg på din pannacotta blandar du i den det innan du portionerar. Sätt smak på din pannacotta med smält choklad, kakao, essens, likör eller konjak, bärmousse, saffran, lakris
Jag lägger tveklöst hellre pengar på en sådan här makalös, hantverksmässigt tillverkad korv, än på en trist standardbit oxfilé i ett plasttråg från ICA
Häromdagen gjorde vi nämligen räksoppapå räkskal som vi sett till att spara i frysen, både sedan vi ätit rätter med naturella räkor, samt sedan vi köpt rökta räkor i hamnen i Grisslehamn i våras och sedan vi grillat sweetchili och citrongräsmarinerade räkor i somras
Räksoppapå räkskal. Här hittar ni en lättlagad räksoppa med fin smak tack vare räkskalen. – Det är för att skalen skäller på oss när vi inte använt dem
Påräkfonden jag kokade igår lagade jag en fantastisk god och krämig räksoppa. Jag provade en Ungersk som är gjord på mer chili-liknande paprikor, alltså kraftigare smak och ordentlig hetta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.