Rättika, morot och färsk ingefära 2 port 10-15 cm purjolök (både från den gröna och vita sidan) ca 10 cm rättika 2 morötter en bit kålrot olivolja några tummstora bitar färsk ingefära, riven citronsaft, pressad färsk citrontimjan svartpeppar flingsalt Tvätta purjolöken noggrant och skär "slantar" av den. ca 10 cm rättika
Skala och skär rättikan i tärningar (cirka 2 x 2 centimeter). Häll ned rättikan i det kokande vattnet och koka cirka 3 minuter. Blanda med rättikan och låt stå minst 30 minuter innan servering. 400 g rättika
Skär rättikan på längden. Stoppa sedan ner rättikan i påsen och stäng den. Knåda påsen lite grann så att kryddorna sprids jämnt på rättikan, men var försiktig så du inte har sönder påsen
Här kommer nu några tips på var man kan städa med ättika. Torka sen med fuktig mikrofiberduk (utan ättika) och avsluta eventuellt med torrt hushållspapper
½ dl ättika (24%). Rör ihop lagen tills sockret lösts upp. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.