Rödbetor kan helt enkelt vara underbart gott. Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Chèvre innehåller bara en låg mängd laktos, och brukar tolererades av personer med laktosintolerans, men fråga personen själv för säkerhets skull
Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv. Blanda chèvre, färskost, honung och peppar och klicka över rödbetorna
Toppa med ringlad honungstek de förkokta rödbetorna tills de fått en krispig yta. lägg upp rödbetornamed nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
Söndagslunchens förrätt blev en svensk klassiker med en enkel liten tvist, i form av en smakrik ost. Skagenröra är fantastiskt gott samtidigt som att det är lätt att förbereda och alltid är ett välkommet tilltugg eller förrätt
Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad. Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung
Ljumma rödbetormedchèvre och honungsdressingHär bjuder vi på sensommarprimören rödbetan som vi lätt ljummar och serverar tillsammans med härlig chévre och honungsdressing
Riktigt gott av höstskörden är. Skrapa försiktigt av skalen på rödbetorna under kallt rinnande vatten. Röd- (och polka)betor medchèvre, valnötter och honung
Enkelt och gott. Och när vännerna skulle komma över på middag i fredags var det just rödbetor de fick till förrätt, piffade medchèvre, timjan, honung, pinjenötter och olivolja
En av de enklaste och godaste förrätter som jag vet är kokta rödbetormedchèvre. 3 stora rödbetor. ca 75 g chèvre. 1) Koka rödbetornamed skal i ca 45 minuter (tills de är mjuka med lite motstånd). 2) Skala försiktigt bort skalet med en kniv. 3) Skiva rödbetorna och lägg dem på en tallrik. 4) Ringla över olivoljan och lägg på chèvren och slutligen solroskärnorna. 3 stora rödbetor. ca 75 g chèvre. 1) Koka rödbetornamed skal i ca 45 minuter (tills de är mjuka med lite motstånd). 2) Skala försiktigt bort skalet med en kniv. 3) Skiva rödbetorna och lägg dem på en tallrik. 4) Ringla över olivoljan och lägg på chèvren och slutligen solroskärnorna
Dekorera med färska basilikablad – hela eller strimlade och ta några tag på pepparkvarnen. balsamvinäger, olivolja, dijonsenap, lite salt och peppar – se även separat recept här på Katinkas Kitchen
När jag så har kokat potatis och rödbetor så skär jag dem i lagom stora bitar, lägger dem på ett stort fat (det ser snyggare ut än i en skål) häller över en vinägersås med färska örter, och/ eller strör över lite örter och flingsalt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.