Borsta av rödbetorna och lägg dem i en kastrull, full med vatten till det täcker. Kokta i lättsaltat vatten till de är lagom al dente och serverade med en snabbt ihoprörd chevrékräm
Fördela de varma rödbetorna i korgarna, på med chevrekräm och en liten kvist rosmarin el timjan. Vill man inre ha stekta rödbetor i som jag hade funkar det att bara ha chevrekrämen och rostade pinjenötter på
Härom kvällen åt vi oxfilé med rostade rödbetor och chèvrekräm. När en kvart av tiden återstod fick rödbetorna sällskap av oskalade små schalottenlökar i ugnen
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Borsta med en mjuk borste så att betorna inte skadas. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Mät upp kokspad och blanda med de övriga ingredienserna till lagen
Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Häll av kokvattnet och spola av rödbetornamed kallt vatten. Känn efter med en provsticka. Skölj rödbetorna men låt skal, rotspets och blastfäste vara kvar
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.