Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd
De ville inte ha med chokladsmak. När smeten är jämn och fin – blanda ner apelsinsaften. Och jag är glad över att de känner sig fria att experimentera i köket
Med min nya favorit mix för lite sötare bröd – Schärs Mix C så blir det väldigt fin smak. Ta upp degen på bakbord, mjölat med valfritt glutenfritt mjöl
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den med ev. Vispa ut jästen medmjölkersättningen. Inser att jag inte riktigt hinner med ett bra kanelbullebak
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Eller rör med slev. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros)
Ta ut kakor med formar. Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda i mer av den glutenfria mjölmix du valt om du behöver det. Ägg, havregurt, olja, sirap och ljummet vatten blandas i en skål
Idag är det jag, Albin, som bloggar ut ett recept som jag tillsammans med Sigrid har kommit på. Häll över det smälta mjölkfria margarinet i en bunke och blanda i alla ingredienserna en för en
Är väldigt nöjd med resultatet – och enkelt att göra var det också. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med en rejäl träsked (eller liknande)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.