Fyll på med lite ny olja (ett par matskedar) och stek sedan chilibönsåsen tills oljan blivit röd. Marinera köttet först i lite salt tillsammans med risvinet
Fyll på med lite ny olja (ett par matskedar) och stek sedan chilibönsåsen tills oljan blivit röd. Marinera köttet först i lite salt tillsammans med risvinet
Jag vill helst ha ekologiska räkor med skal och huvud kvar. Idag trodde jag att jag hade köpt räkor med skal fast utan huvuden men när jag tinade dem märkte jag att de var helt skalade
1 kg råa tigerräkor med huvud och skal. 2 msk chilibönsås. 1 tsk potatismjöl blandat med 1 msk vatten. Woka först ingefäran, vitlöken och salladslöken ett kort slag och blanda sedan i chilibönsåsen och woka ca 30s till. 1 kg råa tigerräkor med huvud och skal. 2 msk chilibönsås. 1 tsk potatismjöl blandat med 1 msk vatten
Vill man till exempel göra grytan så som den skulle se ut i Hunan så tar man med torkad chili, chilibönsås, cassia och stjärnanis när man steker salladslöken och ingefäran
Den beskrivningen kanske stämmer in på andra metoder som till exempel rödbrässering (hongshao 红烧). Jag är ärligt talat inte hundra på var gränserna går mellan dessa men när man gör lu så kokar man i regel med ganska mycket vätska och sedan fiskar man upp det man kokat ur spadet
I grund och botten är det en form av rödbrässering fast med ovanligt mycket vin och soja. Rätten förknippas starkt med staden Hangzhou, huvudstad i Jiangsu-provinsen
Salta eventuellt lite, det beror på hur salt chilibönsåsen är. 2 msk chilibönsås. Woka först chilibönsåsen i ca 20s, lägg i ingefäran och woka tills strimlorna mjuknar. 2 msk chilibönsås
Rätten har en söt bönig smak med undertoner av chili. ca 300g sidfläsk med skinn (färskt, ej rimmat. 1 msk chilibönsås. Först kan man dela biten på längden en gång så att man får ganska korta skivor 4-5 cm långa med kött, fett och skinn. Peta upp fläsket mot ena sidan, luta woket så att all olja/fett rinner dit där det inte är något kött och stek sedan chilibönsåsen där tills oljan blivit röd (ca 30s). ca 300g sidfläsk med skinn (färskt, ej rimmat. 1 msk chilibönsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.