Själv tycker jag att det är minst lika gott med blomkålspuré som med potatismos, men den åsikten delar inte Amanda, så därför gjorde jag halva formen med vardera
Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Panerad rödspätta (ca 4 potioner)
En fiskrätt i barnens smak som passar perfekt att starta upp veckan med. Mer rödspätta. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn purjolöken i några minuter
När jag var liten hade jag den som favorit och nu är det Amanda som äter den med stor aptit. Rödspätta fileér Champinjon creme Röd caviar Vispgrädde Salt Tillbehör
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Jag åt två bitar fisk, men bara den ena lyckades komma med på bild. Torka av fisken med ett hushållspapper och doppa den först i ägget och sedan i mjölblandningen
Lägg rödspättan i en ugnsfast form. Krydda med lite svartpeppar. Servera gärna med nån grönsak. Jag brukar även krydda min mat med lite narom (alpnaering) vid servering
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Friterad rödspätta, potatispuré & en tartarsås. Häll mjöl med salt & svartpeppar i på en tallrik. Nu är det höst & då tycker jag att man kan börja plocka fram lite ”tyngre” maträtter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.