Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Karibisk ananasmed coco-glass. Enkel, men krävs lite förberedelse med en vända i frysen med glassen. För mig blev det ingen sån där fin kamm uppe på av ananasbladen, de var ju så vissna, så vissna
Man köper hem riktigt mogen fin ananas som man skalar tar ut stammen i mitten . och skär ned i små bitar sedan stoppar du den i frysen jag brukar göra på några ananas åt gången så har jag på lur när vi blir sugna på smoothie
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Inlägget Marinerad ananasmed vaniljglass dök först upp på Hannas Bageri. Idag har jag en härlig fredagskänsla i kroppen trots att jag vaknade upp med halsont
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.