Smula blandningen över rabarbernaochhallonen. Rabarberpaj i månadsskiftet maj-juni har blivit lite av en tradition att göra, så varför sluta med det när rabarberpaj är så gott
Detta är en provpannacotta som jag gjorde på den nya kesellan med rabarber från Arla. Innan serveringen pyntade jag dem med färska hallonoch mörk god choklad som var finhackad
Paj med rabarberochhallon är aldrig fel. 2 dl vetemjöl2 msk socker100 g smörBlanda först mjöl, smör och 2 msk socker till en smuldeg. 4 stjälkar rabarberhallon1,5 dl sockerLägg i frukten och socker i en ugnsfastform. Smula över smuldagen och grädd i ugnen 20 minuter i 225 grader. 4 stjälkar rabarber
Självklart kan du själv bestämma hur söt du vill att just din rabarberochhallon kräm ska vara det är bara att tippa i lite mer av det söta så att smaken passar dig
I senaste numret av "Lantliv mat&vin" hittade fru M ett drinkrecept med rabarbersirap som lät väldigt gott, vi har gjort rabarbermojito några gånger tidigare och den gillar vi ju, så självklart ville vi prova en rabarberspritzer
Jag tog vad som finns att tillgå här hemma, och av hemkokt flädersaft, jordgubbar från frysen och mynta ur rabatten (samt givetvis Bombay Saphire ur barskåpet och tonic ur kylskåpet) blandade jag till sådana här läckert somriga drinkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.