Skala och klyfta äpplena. Smörj en liten ugnsform och lägg i klyftorna. Blanda margarin, vetemjöl och havregryn i en bunke och fördela sedan över äpplena
Blanda rabarberoch strösocker i en skål och häll i pajformen. Smula över smuldegen över rabarbern. havregryn, vetemjöl, margarin och strösocker i en skål till en smulig deg
Somrig smulpaj med rabarberoch jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl i en bunke
Hacka solroskärnorna och blanda med havrekli, vetemjöl, sötningsmedel och fett. Bottna en ugnssäker form (23 cm i diameter) med rabarberbitarnaoch täck med ett lager skivat päron med skalet kvar. Strö smuldegen över päronlagret och grädda pajen i 20–25 minuter. 200 g rabarber
En efterrätt som bevarar sommarkänslan och fortfarande gör jordgubbarna fantastisk rättvisa är den här smulpajen med jordgubbar ochrabarber där även rabarbern får vara med för att skapa den rätta syrligheten
Mina föräldrar brukar alltid få massvis med äpplen av bekanta varje höst, och jag kommer ihåg att mamma brukade göra underbara äppelpajer ibland på söndagseftermiddagarna under min uppväxt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.