Ibland tycker jag det är svårt att veta vad man ska göra med all rabarber – för vi får MYCKET – speciellt som maken är sådär förtjust i det, men den här kakan var en superbra sak att använda den till
Smörj formen och "bröa" den med mannagryn. Garnera med violer och servera ev med vaniljglass. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver. Lands receptbank – här är alla våra recept med rabarber Rabarber- och marängkaka Ingredienser (8-10 bitar) 150 g smör 2 äggulor 1 ägg 1 dl strösocker 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl skivad rabarber 1 tsk kanel Maräng. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter
Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner mjölken och bred ut smeten i en smord och bröad (med havrekli) långpanna, 30 x 40 cm stor
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Servera med vaniljvisp eller grädde till. Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin. Häll i mjöl vaniljsocker och bakpulver, och sist smöret/margarinet i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.