I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Jag tror att vi ska köpa hem några goda ostar till helgen och äta dem med vår egenkokade marmelad
500 g späd rabarber 1 dl valnötter några kvistar timjan 500 g syltsocker 100 g smör. 500 g späd rabarber 1 dl valnötter några kvistar timjan 500 g syltsocker 100 g smör
Förra årets krusbärsmarmelad blev en fullträff så kanske en rabarbermarmelad vore något. Snitta vaniljstången och lägg den i grytan tillsammans medcitronsaften
De är smaksatta med ingefära och citron och smakar ganska starkt utav det. Receptet var bara för en halv satts och såg ganska annorlunda ut om när jag jämförde med de recept som jag brukar använda
Blanda ned socker och citronsaftmed den tärnade rabarbern, täck över och låt marinera över natten. Jag har ju nästintill lovat att inte publicera fler rabarberrecept men denna rabarbermarmelad blev så god att jag måste dela med mig av receptet
Skär tomater och citron i mindre bitar, kör i mixer med stålkniv till en grynig massa. 2 välborstade och sköljda citroner. 2 välborstade och sköljda citroner
Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter. ½ citron (eller 1 lime saft och skal)
Wake me up-shot medcitron & ingefära. En morgonrutin jag brukar köra stenhårt med så här års när förkylningar ekar runt varje hörn är att svepa i mig denna ”wake me up shot” som innehåller citron, ingefära och äpple
Den innehåller färsk ingefära, citron och ekologisk honung. Boosta kroppen med denna super drink. Ju mer ingefära du har i desto starkare smak, mycket citronsaft ger dig en sur drink, honungen ger dig sötma
Rör i honung och citronsaft. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten och ingefäraLåt stå ett tag. 1 dl citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.