Dags för min favorit - den knäckiga smuldegen. ) Rabarber går utmärkt att frysa i bitar och ta fram till när höst- och vintermörker får oss att längta efter ljusare kvällar
-). Det här är rätt upp och ned Arlas variant på rabarberpaj med smuldeg. Det blir en aningens kladdigt att nypa ihop smuldegen för hand, använd elvispens degkrokar om du är lat och inte gillar att bli kladdig om fingrarna
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Knäckig rabarberpaj6-8 portioner500 g rabarber150 g smör1/2 dl sirap1 dl grädde2 dl mjöl2,5 dl havregryn1 tsk bakpulver2 dl sockerSätt ugnen på 175 grader. Grädda pajen i 25-30 min, tills ytan är lite knäckig. 6-8 portioner
Fördela smuldegen över rabarbern. Vispa grädden och servera rabarberpajen med vispad grädde. Rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska få lite färg utan att bli bränd
Som ni vet är jag ingen diet-människa. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
TweetE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Låt fantasin flöda… jag gillar när smeten blir riktigt knäckig, så jag brukar slå på grillfunktionen de 4-5 minutrarns sv gräddningen. Grädda i mitten i ugnen mellan 40-50 minuter, tills den fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.