Förra veckan kokte vi rabarbersaft för första gången i vårt kök, inget avancerad saftkok med saftmaja och sånt utan en väldans enkel rabarbersaft där det enda som behövs är en gryta och en sil
Koka upp vattnet med en skuren vaniljstång som du skrapat ur fröna i vattnet. Rör i cirka 1 kg socker samt vaniljsocker. 1 vaniljstång. 2 tsk vaniljsocker
Idag ska jag och Felicia på presslunch på Vikinglines båt och prova deras barnmeny som Mikael Björklund tillsammans med några barn har satt ihop så det ser vi fram emot, hoppas att Felicia kommer att vara glad och nöjd under lunchen eller sova i sin vagn
När mamma och pappa kom över sist fick jag en hel hög med härliga rabarberstjälkar. Perfekt att ta med till värdinnan/värden om man ska på middag ( istället för en blomma eller en flaska vin)
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Jag fick med mig massor av godsaker hem, bl a denna goda rabarbersaft. Fyll på med kallt vatten så det täcker ( jag la en tallrik över rabarberns så dom hölls nere)
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full medvanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.