Blanda dem med sockret och citronsaften i en gryta och låt stå en timme så att rabarern saftar sig. Men den här gången förde äggfrånvaron något gott med sig
Här har jag varierat den klassiska sockerkakan med att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbar ochlimeoch resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
riv skalet och pressa saften ur limeoch rör ihop. när hösten nu ibland ger sig till känna i form av spöregn och allt annat än milda brisar, så blir man sugen på att bevara sommaren
) förvandlas till marknadsplats där man kan hittar tonvis med frukt och grönt, blommor, färsk pasta av olika sorter, ostar, ägg, kött av alla de slag, delikatesser och kläder
Mousse med jordgubbar, limeoch vit choklad (ca. Tips, lägg chokladen i frysen och plocka ut en bit av den vartefter du river, hopplöst att riva choklad i sommarvärme med varma händer
Pappa byggde en ny bur några år senare på baksidan för att Joppe (och "nytillskottet" Joppelina) skulle kunna få springa omkring fritt och gräva gångar under hela trädgården som mamma, till sin förvåning, en dag många år senare skulle råka trampa igenom med sina trätofflor
Lime curd (ca 3 dl)1,5 dl strösocker 2 ägg (stora) 3 limefrukter, saft och skal från (ca 0,75 dl saft) 50 g smör, rumsvarmt, i kuber. Fyllning och dekoration6 dl vispgrädde 2 msk strösocker (eller efter smak) 500 g jordgubbar 1 dl lime curd (se ovan)
Dela gubbarna i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med rivet limeskal. En vän från Serbien ska nämligen komma till Freddy och se hur midsommar firas i Skåneland och vad är väl med skånskt i drickaväg om inte den beska snapsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.