I senaste numret av Lantliv Mat & Vin finns ett recept på en Jordgubbsgazpacho av systrarna Eisenmann, det receptet som jag fastnade i direkt när jag öppnade magasinet
För några helger sedan var jag ute på goda vänners landställe och upptäckte en ny vän RAMSLÖKEN. Dessa små blad växer i diken och ser ungefär ut som liljekonvalj blad men det går inte att ta miste på dem för dem luktar helt underbart, som en blandning mellan gräslök, vitlök och sommar
Äntligen lyckades jag genom Årstidernas låda få tillgång till ramslök. Den goda primören är annars inte helt lätt att få tag på och nu när jag hade en knippa gällde det att utnyttja den väl
Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Det är försvinnande gott och jag vet alltid vad osten innehåller
Kirskål. Sällan omnämns denna gröda i positiva ordalag, utan de flesta klagar över att den sprider sig, utrotar allt i sin väg och är i stort sett omöjlig att bli av med
Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Supergoda snurror med mild vitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta. Passar utmärkt till en god soppa eller varför inte som ett mellanmål
Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Det är som bäddat för en kalasmiddag mitt i veckan eller som en rätt på buffébordet
-) Massor av örter och ramslök, en korv med ny smak är född. Jag har blivit en sucker på hemgjord korv, inte nog med att det är VÄLDIGT gott det är även ganska enkelt
Fylld portobellosvamp med ramslök, 2 portioner som förrätt eller lätt lunch. . Fylld svamp är en klassiker jag gärna återkommer till både som förrätt eller till mig själv som lättare lunch eller middag med sallad och en bit bröd till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.