Detta blir som en ratatoille med zucchini, tomat, lök, kronärtskocka och sparris. Tillsammans med vitlök, olivolja, pressad citron och vinäger ugnsrostad de samtidig som de saftar till sig rejält
Och är du ett stort fans av sardeller, tillsätt några filer till ratatoillen också. Efter att ha renoverat huset blev det lite sent på kvällen för att laga mat men vi var ändå riktigt sugna på nått gott
Helt sonika åt jag en portion ratatoille om dagen i en hel sommar. Under min uppväxt brukade vi åka till Hjalmars växthus som låg några stenkast från min mormor och morfars gård
Om det blir ratatoille över kan man mixa den och använda som en salsa. Favoritfilm för alla matkreatörer och matälskare när det gäller ”tecknat” alla kategorier måste vara RATATOUILLE
Varmrätten var fläsklägg med ratatoille som jag bad om att få lite extra av eftersom. Sjuttonde maj. Åh, vilket fantastiskt firande det var i Trondheim på deras Nationaldag
Huvudrätten bestod av Vegetarisk lasagne, gröna lasagneplattor varvade med ratatoille, grönsaksblandning av paprika, lök, zuccini, tomater och vitlök som får puttra några minuter på spisen tills de blir mjuka, varefter de avsmakas med salt och peppar
Ratatoille. Skölj och skär paprikan i bitar. Ansa och halvera champinjonerna. Skala och skiva rödlöken. Ansa och skär bort rotstocken på fänkålen, skiva den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.