Idag har han gjort 2 till, en för sig själv och en för familjen. 2 vitlöksklyftor hackade. 1/2 dl chilisås. 2 dl créme fraiche. 1/2 påse pastaskruvar (eller annan pasta. 2 pkt tärnat bacon (ca 400 g). 2 vitlöksklyftor finhackade. 2 morötter rivna. Gratinera i 225 grader 15 min tills gratängen fått fin färg. 2 vitlöksklyftor hackade. 1/2 dl chilisås. 2 dl créme fraiche. 1/2 påse pastaskruvar (eller annan pasta. 2 pkt tärnat bacon (ca 400 g). 2 vitlöksklyftor finhackade. 2 morötter rivna
Igår provbakade jag ett fantastiskt nötbröd som jag tycker alla borde prova. 2 dl havremjöl (eller annat mjöl). 2 dl havregryn (eller annat gryn). 2 tsk bakpulver. Sätt ugnen på 175 grader // Mixa hasselnötter i en matbredare tills de blir ungefär 1/3 så stora som en vanlig hasselnötskärna // Häll över i en stor bunke // Mixa 2 dl havregryn till ett pulver i matbredaren, häll även det i bunken // Tillsätt övriga torra ingridienser // Blanda väl // Mixa ned alla blöta ingridienser och arbeta degen tills den är jämn och kladdig. 2 dl havremjöl. 2 dl havregryn. 2 tsk bakpulver. 2 dl havregryn
21 mars 2016 klockan 13. 42. 12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. skriven 2016-03-21 14. 21 mars 2016 klockan 13. 42. 12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. 21 mars. 200 g mörk choklad
2 vitlöksklyftor. 2) Pressa i vitlöksklyftorna, salta och peppra. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 35 minuter, täck med folie innan gräddning. 2 ägg. 2 msk mandelmjöl. 1) Salta & peppra laxfiléer och baka i ugn, ca 200C i ca 20 min. 2) Riv zucchini och pressa sedan ur all vätska ur det. Den svänger du enkelt ihop med 1 gurka, 3 dl grekisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor, 2 msk rödvinsvinäger och flingsalt. 2 msk honung. 1/2 skivad rödlök. 2) Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i kylen i minst 3 timmar. 2 morötter, skalade och tärnade. 1/2 tsk chiliflakes. 2 burkar krossade tomater. 2) Häll i krossade tomater, bönor, pasta och ca 5 dl kokande vatten. 2 vitlöksklyftor. 2 ägg. 1) Salta & peppra laxfiléer och baka i ugn, ca 200C i ca 20 min. 2) Riv zucchini och pressa sedan ur all vätska ur det. 2) Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i kylen i minst 3 timmar. 2) Häll i krossade tomater, bönor, pasta och ca 5 dl kokande vatten
2. Skala och skär potatisen i ca 2 × 2 cm stora tärningar. Skär lax och torsk i ca 2 × 2 cm stora bitar. 2 burkar musslor i vatten (á 225 g). 1 fänkål, liten (ca 200 g). 2 vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 1/2 tsk fänkålsfrön, hela. 200 g paprika i vatten, rostad. 2 dl vin, torrt vitt. 1 1/2 l vatten. 2 hönsbuljongtärningar. 1/2 msk salt. 2 dl crème fraiche. 2 tsk vitvinsvinäger. 2. Fräs ytterligare 2-3 min under omrörning. Sjud försiktigt ca 2 min före servering. 2 vitlöksklyftor. 2 tomater. 2 äggulor. 2 tsk vitvinsvinäger. 1/2 tsk salt. 2 msk olivolja. 1/2 pkt saffran, 0,25 g. 1 1/2 tsk salt. 1/2 tsk timjan, torkad. 2 tomater. 2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs potatis, fänkål och saffran ca 2 min. Rosta brödet i 225º tills det blir guldgult. 2 msk olivolja. 2. Tillsätt purjolök och tomat och fräs 1–2 min. Det här behövs till 12 personer. 2 gula lökar. 2 morötter. 2 fänkålsstånd (à ca 250 g). 2 påsar saffran (à 1/2 g). 2 tsk anis, hel. 12 svartpepparkorn. 2 dl vitt vin, torrt. 1-2 kg laxfilé, utan skinn och ben. 2 tsk salt. Sätt ugnen på 200°. 2. påse saffran (1/2 g). fänkålsstånd (250 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.