I varje nummer av Hötorgshallens tidning Hallen finns det ett avsnitt som heter Matakademin och i det nyaste numret kan du lära dig att koka just buljong tillsammans med Latinamerikanska livsmedel
Igår på vår skogspromenad hittade vi lite lingon som jag kokade sylt på. Eftersom jag aldrig kokat lingonsylt tidigare tog jag den gamla trotjänaren Vår kokbok till hjälp, Sveriges mest sålda kokbok och tydligen, om man ska tro bokförlaget, den enda kokbok man behöver
Ärtsoppa med fläsk (i tryckkokare går det snabbt). Jag hade planer på att köra Snålseptember även i år, men med en tvåmånadersbebis hemma blir vardagen sällan lätt att planera
Förutom hummern så blev det en del andra godsaker också, men de tänkte vi fylla på med under kommande dagar så ni får några smarriga inlägg att se fram mot
Hummern får inte koka, då blir den lätt seg. Koka upp vatten och lägg i tomaterna. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.