Recept på helstekt Oxfilé Charlemagne med saltbakad minipaprika och baconrullad haricots verts samt råstekt potatis

Ingredienser

  • 1974 serverade även denna maträtt som huvudrätt på Nobelmiddagen i Stockholms Stadshus. som förrätt 1974 serverade rökt lax med pocherat ägg och som dessert serverade ananasparfait.
  • 4 personer
  • 700 g oxfilé (fläskfilé)
  • 4 röda mini paprika ( en stor paprika urkärnad och delad i fyra bitar)
  • 20 haricots verts (gröna bönor)
  • Flingsalt
  • Rapsolja
  • 4 skivor bacon
  • 800 g potatis
  • champinjoner
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl standarmjölk
  • 10-12 minuter
  • 200 grader Skala och skiva potatisen i
  • 2 cm bitar,stek potatisen mjuk i smör och olja i en stor stekpanna, eller stek potatisen i ugnen
  • Gräddstuvade champinjoner
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl standar mjölk
  • Salt och nymalen vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.