1974 serverade
även denna maträtt som huvudrätt på Nobelmiddagen i Stockholms Stadshus. som förrätt 1974 serverade rökt lax med pocherat ägg och som dessert serverade ananasparfait.
4
personer
700 g
oxfilé (fläskfilé)
4 röda
mini paprika ( en stor paprika urkärnad och delad i fyra bitar)
20 haricots
verts (gröna bönor)
Flingsalt
Rapsolja
4 skivor
bacon
800 g
potatis
champinjoner
300 g
färska champinjoner
2 finhackade
schalottenlökar
3 msk
smör
2 msk
vetemjöl
3 dl
vispgrädde
1 dl
standarmjölk
10-12 minuter
på
200 grader
Skala och skiva potatisen i
2 cm
bitar,stek potatisen mjuk i smör och olja i en stor stekpanna, eller stek potatisen i ugnen
Fräs på hackad gul lök och hackade, sköljda murklor. Såsen lagas på följande vis. OxfiléPotatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsa oxfilén från ev
Häll på hälften av mjölken och låt koka upp. Det här fick Alyssa smaka på, introduktion av ägg. Grovhacka persiljan och lägg ner i såsen tillsammans med äggtärningarna och resten av dillen
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Lägg paprikan i plastpåseoch låt änga av, dra sedan loss skalet. Skär bort kanterna på brödet. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja och gnugga in saltet så att potatisarna är helt täckta med salt och olja
Dela jordärtskockorna på mitten och lägg de i en ugnsfast form. Helstektoxfilé. Hacka chorizon och lägg den i en mixer tillsammans med smör och citronsaft och mixa
På eftermiddagen ägnade jag nästan fyra timmar åt att klippa gräset, med handgräsklippare. Trots vissa smärtor avnjöt vi en superb måltid i lördags som bestod av grillad entrecote med hemgjord aioli och fantastiska små potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.