0968 på
Instagram) hade lagt upp ett recept på Red velvet pannkakor och det satte snurr på idéerna. Jag hade lite rostad rödbeta hemma och bestämde mig för att göra en "Red Velvet"-muggkaka till frukost (ja, jag åt denna lilla skönhet till frukost i morse). Red velvet är annars en sockerkaka som man smaksätter och ger färg med kakao, rödbeta eller karamellfärg och som man varvar och täcker med cream cheese-frosting.
175 C
i ca
10-15 minuter
Man skulle till och med kunna göra en tredubbel sats och göra den till en "riktig" kaka
1
port
1,3 dl
(ca 45g) havregryn
2
äggvitor
2 msk
puréad rostad eller kokt rödbeta (ca 35g)
356
kcal
35 g
protein
6 g
fett
Idag när jag kom hem på lunchen väntade detta paket på mig, kändes som julafton! Jag beställde lite grejer från Iherb i söndags och idag kom de, riktigt snabb leverans! Denna gånge blev det
Du kan läsa mer om ingrediensernaoch näringsinnehållet HÄR. De är så himla bra just för att de inte innehåller en massa skräp utan bara innehåller naturliga ingredienser
Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren. De skall också få en ny plats att bo på som är i angränsande till hagarna, men vem hade räknat med denna snön
Blanda ingrediensernamed en sked och lägg sedan i lager mellan pannkakorna. I fredags kväll var jag, David och två kollegor från gymmet på Scandic Park för att kolla på en av mina bästa vänner, Teresa Perrelli,som hade ett gig där
Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar ochbred ut bärsmeten på dem med hjälp av degskrapa. Det är lätt att göra och behövs inte så många ingredienser, men tar lite tid i ugnen då det ska torka
Kan med fördel förvaras i frysen. Smält smör och blanda i agavesirap i en kastrull på spisen. Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet
Först ut är en förrätt med avokado och kräftstjärtar, hur enkel som helst att fixa till och som går bra att förberedaoch ha på lut i kylen tills den ska huggas in på
Det är ju så gott med hemmagjorda chokladtryfflar och sista och äta på jullovet. Om ni gillar Ben & Jerry’s cookie dough glass så kommer ni älska dessa
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.