Efter en helg i Karlskrona med mamma och Tea kom jag hem igår och hade en riktigt slapp söndag. Det är konstigt hur trött man kan bli av att bara vara iväg och ta det lugnt, eller hur
Detta surdegsbröd är både väldigt syrligt, "avskalat" och gott. Även om jag älskar att hälla alla möjliga frön, frukter, grönsaker, nötter och jag vet inte allt, i mina bröd, så är ett helt naturellt bröd precis vad jag önskar mig ibland - för inte är det mindre gott bara för att ingredienserna är färre
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter
Vänner ramlade in på ett (föraviserat) glas vin under lördagens seneftermiddag, och efter en koll i kylskåpet och lite blädder i några tidningar kunde vi till vinet duka fram
Det finns en omelett som faktiskt slår alla andra på fingrarna hur tunna, krämiga och vällagade dom än är och det är denna rustika bondpanna som jag kallar den
Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat. Det är mycket mer noga med proportioner och ingredienser, improvisationsmånen är så mycket mindre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.