Egentligen assosierar jag renskavmed höst. Servera med kokt blomkål och ogenerade mängder lingonsylt. Ha i hackade trattkantareller, grädde och salt + peppar
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Renskavmed kantareller i en gräddig sås. Vi toppar med lite osötade lingon. • Lägg i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt
Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf
Smaksätt med lingon, vitlök och peppar. Servera med pressad potatis, lingonsylt och sallad. Bryn renskav i smör 2-3 min och blanda ner purjolök mot slutet. 500 g renskav eller viltskav
Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph och med lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag medrenskav på tallriken
Lunchen hemma hos oss blev därför renskavmed kantareller. Smaka av med salt och peppar. Skiva löken och stek den ett par minuter, tillsätt sedan renskaven
Ta trattkantarellerna och släng i en riktigt het stekpanna med en klick smör och salta efter behag. Jag fick ta ut kantarellerna ur ugnen och ha dem i en kastrull på spisen med en termometer i för att försöka hålla värmen något sånär
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.