-) Pappas revbenssjäll från himlen 1,5 kg tunna revben (1 hel sida), ev delade något ca 2 l vatten (el. färdig buljong) 1-2 morötter, i biter 1 gul lök, i bitar 1 vitlöksklyfta, krossad ½ dl kinesisk soya några pepparkorn ett par lagerblad 2 tsk salt Lägg hela sidan med revben, eventuellt dela den i 2 bitar, i en stor gryta. Koka 10-15 minuter, tills drygt 2 dl återstår. 1-2 morötter. 10-15 minuter
Blanda revbenen försiktigt (så de inte ramlar sönder) med barbequemarinaden och låt de gärna marinera några minuter - helst någon timme eller över natten
Vill Du ha recept på en vanlig Lammstek med Rödvinssky, så hittar Du den Här. Revbensspjäll av Lamm. Har Du tjockare spjäll eller föredrar revbensspjäll från gris, så öka på tiden till det dubbla
Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag. Vill ni saftiga smakrika och goda revbensspjäll som gör succé på julbordet kan jag verkligen tipsa om detta recept
Lägg ner revbensspjällen i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. 2 kg tjocka revbensspjäll. Lår allt koka ihop ca 15 - 20 minuter. Låt ligga i kylen, minst 4 - 5 timmar. 2 kg tjocka revbensspjäll
Här fänkåls- och apelsinsallad. Någon gång ska var första gången, och det här var mina första tillagade revbensspjäll och magiskt goda blev de små rackarna
Vänd och pensla på mer med 10min mellanrum i 1-11/2 tim. 175gr på ungen 1 kg revbensspjäll. Salta och peppra spjällen lägg dem i en smord ungsform eller en med galler i
Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta. Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg i revbensspjällen
Revbensspjäll med glaze. Skär revbensspjällen i bitar. Koka revbensspjällen i saltat vatten i vatten 2-3 timmar tills köttet är mört. 1,2 kg tjocka revbensspjäll. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Blanda revbenen försiktigt (så de inte ramlar sönder) med barbequemarinaden och låt de gärna marinera några minuter - helst någon timme eller över natten
2 kg revben tjocka, jag delade dem men det gör man som man vill1 hel vitlök1 stor gul lök2-3 morötterrejält med salt till vattnet Fyll en kastrull med vatten så det täcker revbenen. Efter 30-40 minuter är de färdiga. 2-3 morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.