Låt torsken rinna av och torka den med hushållspapper. Lägg i torsken och låt stå i rumstemperatur ca 40 min. bitar torsk, (ca 125 g), gärna av ryggbiten, MSC eller kravmärkt
Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Rimmadtorsktorskden avsilade dillen från dilloljansalt och pepparplastfolie och alufoliePutsa torsken och lägg två fileer ovanpå varandra med dill i mellan
Torsk700 g torskrygg 30 g salt 300 g vatten. Torsk700 g torskrygg 30 g salt 300 g vatten. Skummig vitvinssås smasatt med rökt fläsk2 schalottenlökar 1 klyfta vitlök 3 dl fiskbuljong (eller musselbuljong) 2 dl vitt vin 3 dl grädde 50 g smör 1 citron rökt sidfläsk (varmrökt, svålen) olivolja
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Skölj torsk ryggen i kallt vatten och torka av den. Börja med att rimma torsk ryggen i 10% saltlag i 30 minuter. Baka av torsk ryggen i ugn på 100 C tills den når en innertemperatur av 52 C grader
-)Rimmadtorsk med dragonsenapssås, syrade rödbetor och äpple samt vildrisInnehåll. Än en gång så får jag säga att råvarorna såg väldigt fräscha och goda ut, torsken, som ni ser nedan, såg perfekt ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.