Rockyroad har blivit något av ett klassiskt julgodis för många, även för mig. Igår var sista dagen på höstterminen och efter en tårfylld avslutning i aulan (jag gråter för minsta lilla nu för tiden, men det här var ganska befogat
Mixa först dadlar och salt, tillsätt sedan oljan och fortsätt mixa till det blir som seg kola. Jag älskar RockyRoad och är så glad att den är ännu godare i min rå variant, alltså utan vitt socker, mjöl och helt vegansk, än orginalet
Alla recept är gluten- och mejerifria. Det här brödet är så gott. Och det blev jättebra. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C
Har du inte en form med släpp-lätt-beläggning så smörar du formen innan du häller i smeten. Se till så att allting blandas väl och att det inte finns några klumpar kvar av kakao
mini-marshmallow. Ställ in rockyroad kladdkakan med glasyr i kylen och låt den stelna helt innan du tar ur den ur springformen och lägger upp den på ett serveringsfat
Kan nog vara detgodaste jag gjort. Inte det roligaste direkt, men vi jobbade tillsammans hela familjen och då blir det roligare, tillsammans med musik som poppade i radion och en gin/tonic
Som hos många andra har Rockyroad-godiset blivit ett stående inslag på julen även hos oss. Blanda sist i marshmallows, jordnötter och dumlekolor - rör inte för mycket för då smälter marshmallowsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.