RockyRoadFudge heter det och är busenkelt att göra. Alltså det här julgodiset är så gott. D. Ett självklart recept i EDITHS BÄSTA >> (Bild på kondenserad mjölk finns HÄR >>)
Såhär dagen innan julafton kanske ni är lite stressade. I år är jag relativt lugn, och det kan bero en hel del på att vi inte själva roddar jul i år, utan mest hänger med familjerna runt och äter, hehe
RockyRoadFudge. Alltså inte vanlig RockyRoad (som ärligt är sådär) utan fudgevarianten som är mjukare och med fylligare smak - superenkelt och livsfarligt
Rockyroad har blivit något av ett klassiskt julgodis för många, även för mig. I år gjorde jag en fudgevariant och efter att ha mumsat i mig första biten undrade jag lätt
Ja, ingen jul utan rockyroad eller hur. Ibland när man kommer till olika tillställningar och dylikt så serveras rockyroaden gjord på blockchoklad eller annan billig choklad
RockyroadfudgeHacka choklad och smält den tillsammans med kondenserad mjölk i ett vattenbad. Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper ( jag hade en avlång limpform)och låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar
Med inspo från Hannas saffransfudge, som blev favorit förra året och gjordes i repris i år, fick det även bli ett bra gäng råa rockyroadfudge - med olika gottigheter gömda inuti
Det är så roligt att efter flera år återvända till min blogg för ett leta upp julrecept. Det här receptet publicerade jag för fyra år sedan, men idag tänker jag använda mig av det
En krämigare variant på Leilas Rockyroad är Rockyroadfudge. Rockyroadfudge Christmas edition1 burk kondenserad mjölk200 g mörk choklad200 g mjölkchoklad25 g smör1 tsk kardemumma15 Dumle gingerbread (specialutgåva julen 2011)2,5 dl minimarshmallows2,5 dl jordnötter, saltaOlja till formenVärm den kondenserade mjölken över ett vattenbad
Rockyroadfudge200 g Mörk choklad200 g Mjölkchoklad25 g smör397 g sötad kondenserad mjölk2 tsk vaniljsocker2,5 dl jordnötter osaltade2,5 dl mini marshmallowsGör så härKlä en mindre form ca 20x25 cm med aluminiumfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.