Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl rom
-) En rom och en whiskey. Romen heter Negrita och är en rom ifrån Karibien. Man kan ju givetvis göra någon somrig god drink med rom som tex Mojito men vi valde faktiskt att göra en gammal klassiker, rom och cola
Blötlägg russinen i rom eller rom-essensen i 30 minuter. 2 msk rom eller. 2 msk vatten med rom-essens. Rund form 22 cm i diameter med hål, typ sockerkaksform
Yoghurtmoussetårta med mockasmak, mandelbotten & chokladganache som topping. Den här gången var det extra mycket kaffe kvar efter en middag och med en ny middagsbjudning dagen efter tänkte jag att jag kunde använda kaffet till en mockamousse
Blanda socker, kakao med kaffe. Häll därefter i varm mjölk. Söta med vanillinsocker. Servera i kaffekoppar och toppa med lätt kakaopudrade marshmallows
Botten. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en rektangulär form (jag använde en 30x20cm), i annat fall funkar en rund 24 cm, med foliepapper eller bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.