På min tårta kanderade jag citronskivor från två stycken citroner, det blir väldigt fint tycker jag. Rör samman mascarponeost med vanlij och rör mjuk, vänd/blanda sen försiktigt med marängen
Tårtan är täckt och spritsad med vispgrädde färgad med rosa färgpasta. Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var med päronmousse och vaniljkräm
Browniebotten225 g smör 200 g mörk choklad 70 % 3 dl ljust muscovadosocker (löst packat i måttet) 1,5 dl strösocker 4 ägg (stora) 4,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 100 g hallon, helst färska men det går även bra med frysta. Marängsmörkräm med hallon4 äggvitor 2,33 dl strösocker [200 g] 250 g osaltat smör, rumsvarmt 100 g hallon ev rosa pastafärg
Fyllningarna fick bli ett lager medlemoncurd och sedan gjorde jag en vitchokladfluff. Värm grädden tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme
Tårtamed smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
När kakan kallnar är det dags att göra chokladfyllningen som även tårtan ska täckas med. Jag har använt mig av blomformar och en silikonform för att forma blommorna till den ena tårtan och till den andra gjorde jag en ros
Jag fyllde min tårtamed hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Vispa äggvitorna och blanda ner sockret & vårgårdariset. Denna smarriga tårta bjöd Theres oss på då vi var hemma hos dem sist, hade aldrig ätit nån liknande innan och denna var verkligen supergod
Koka upp hallonpurén med socker och vaniljpulver. Hallonmousse tårta. Vispa grädden ”medium hård”. Tag fram tårtan och ta loss ifrån formen och dekorera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.