Har du lust på något sött men orkar inte gå till affären. Då kanske maränger kan vara ett alternativ för dig, det kräver minimalt med jobb, disk och ingredienser
Dessa maränger kan man ha som dekoration på tårtor eller bara mumsa i sig dem som de är. ). Tips - använd inte plastbunke när du vispar maräng då det kan finnas fett kvar i rispor i plasten
Men med god hjälp av min mellankille (första vispskötare) fick jag ändå ihop några rosa maränger. Ikväll blir det ingen avancerad småkaka för min kroppstemperatur har idag legat en bit över det normala
Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Så för att fira det underbara sommarvädret tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt och törstsläckande drinkrecept - en liten kreation som jag har döpt till Rosa Elefant, även om Pink Passion Lemonade också vore passande
Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen. Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår
Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet
Detta får bli mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker där temat för juli månad är rosa. Lowe for som ni kanske minns iväg med farmor till den stora huvudstaden och lämnade sina stackars föräldrar hemma
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.