Vi festade på rådjur med flera olika Kanariska såser, sallad och ett glas rött. Steken fick extra smaksättning av ett juläpple och en skvätt Calvados, som gav härliga aromer till gräddsåsen som jag kokade på buljongen
Morots- och kikärts biffar med parmesan. Servera med. Forma till små biffar och vänd i panko (ströbröd) och stek på hög värme par minuter på varje sida tills dom blir gyllenbruna
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
400 g svarta bönor på burk. 1 dl solrosfrön 2 dl kokt råris 400 g svarta bönor på burk 150 g morot 1 gul lök, stor 50 g riven ost 1 msk japansk soja 1 msk dijonsenap 1 dl rismjöl 0,5 msk kinesisk soja rapsolja till stekning salt peppar
Stekta äpplenmed banan och kokos. Krydda med kanel. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Skala och klyfta rotsakerna och lägg dem på plåt. Lakritskryddad rådjursstekmedgräddsås, vitlöksfrästa kastanjechampinjoner och rostade rotfrukterHär är det en riktig söndagsklassiker som fått en modern touch med lite lakrits i såsen
lite vatten Salt Grovmalen svartpepparSkär buketterna av broccolin och lägg i en skål. Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen
Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp påmedelhög värme och låt sockret lösas upp. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.