När potatisen fått färg, ta ut, lägg på broccolin och tomaterna. Stek allt i olivolja på medelvärme tills löken är mjuk och broccolin al dente (lite hård i mitten)salta och peppra
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Kycklinggryta med parmesan, soltorkade tomater & färskspenat. Den här måltiden innehåller många av mina favoriter, såsom färskspenat, soltorkade tomater och parmesan
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Filékniven kom väl till pass även nu då de är mycket enklare att skära kokt potatismed ett tunt blad än ett brett kockknivsblad
Sötman från tomaterna, friskheten från spenatenoch den underbarat speciella getosten i kombination med några kalamataoliver gifter sig mycket väl en torsdagkväll
Toppa gröten medrostade nötter, bär och skivad banan. Rostade nötter. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Häll lite olja på en plåt med bakplåtspapper och fördela rödbetsbitarna jämnt. Men ska jag vara helt ärlig smakar det faktiskt likadant med blodgrape, samt med enbart rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.