I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Filékniven kom väl till pass även nu då de är mycket enklare att skära kokt potatismed ett tunt blad än ett brett kockknivsblad
Då allt var i puré fick denna stå och svalna något medanpotatisen börjades skalas. Gröten som idag får utgöra den stadiga frukosten tillreds och nog fan ligger där en rad medlammracks i kylen då jag sträcker mig efter mjölken
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracksmed ugnsbakade små potatisaroch rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.