6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Skala och riv vitlök och blanda med olja och honung i en skål. Bakad rotselleri. Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer
Toppa med parmensan, kapris och ev lite mer salt och peppar Rotselleri. Rotselleri. Fritera kapris i rapsolja (funkar säkert med icke friterad kapris också)
Blanda vinägern med tryffeloljan, späd med olivolja, smaka av. Serranoskinkamed karl-johansvamp & tryffelolja 4 portioner ca 200g skivad serranoskinka ca 200 g skivad karl-johansvamp 2 skivor gott ljust bröd lite parmesanost lite grönt att lägga på tex rucola, gräslök, machésallad 2 tsk vit tryffelolja 1 tsk balsamvinäger Olivolja, salt, peppar Skär ned brödet till krutonger och stek dem gyllenbruna i olivolja
Rotsellerin är klar när den är mjuk rakt igenom, testa med en tandpetare. JP lät minst sagt tveksam när jag sa att jag ville laga ugnsbakad rotselleri som förrätt till vår heliga lördagsmiddag
Borsta rent rotsellerinmed rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar. Rör i osten och smaka av med salt och eventuellt tryffelolja
Skrubba ordentligt rotsellerin & pensla med olivolja. Fantastiakt tillbehör eller bara som den är - mjuk rotselleri serverat med kryddsmör som tillsammans smälter i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.