Vänd och rubba in marinaden någon gång ibland. Såsen är god tillkyckling så klart men även till annat grillat kött av olika slag men även till fonduekött
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra
Så gott och jag fick till den där smaken som jag ville uppnå – underbart. Färska grönsaker av valfritt slag – morötter/lök/broccoli/blomkål/paprika etc
Marinaden som jag gjorde tillkycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Jag tog fram kycklingfilé ur frysen i morse, så basen till middagen hade jag bestämt mig för. I dag var en sådan dag, en dag när jag kört fram och tillbakatill stan fler än en gång och däremellan några kortare sträckor inom Glommen
Bara till att köpa helt enkelt och tänka att kycklingen i frysen kan användas en annan dag. Såsen jag gjorde upptill blev dessutom så god att jag kunnat äta den med sked till frukost i minst en vecka, innan jag tröttnat
Han lär ha sagt att varje familj borde ha råd att äta en höna till söndagsmiddag – jag tror att det skulle förhindra uppror hos bönderna om de fick äta kött åtminstone en dag i veckan
Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.