Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Jag funderar på att marinera en fläskytterfilé och se'n frysa ner den med marinaden. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Uppskattas speciellt på jobbet så denna lagade jag tidigare i veckan. Köttet är från bodalsgris och jag valde fläskytterfilén för att få en rejäl gryta som också kunde frysas in i små portioner, smidigt att bara ta upp och värma och ekonomiskt med storkok förstås
Jag ger er – veganska rullader. Jag får ingen ersättning what so ever för att skriva det jag gör här om Anammas nya formbara färs som funnits på marknaden i någon vecka nu när det här inlägget skrivs
Idas goda gryta på fläskytter 800 g fläskytterfilé i skivor smör 2 skållade tomater i bitar 1 dl soltorkade tomater, hackade smått 2 dl färsk skogssvamp 3 dl grädde 3 dl mjölk 3 msk viltfond 1 vitlöksklyfta salt och peppar 1. 800 g fläskytterfilé
600 gram fläskytterfilé. 1. Dela filén i 4 bitar á 150 gram st. 2. Platta ut dem till ganska tunnaste or med hjälp av en utbankare eller en tjockbottnad kastrull
Godmorgon på er. Marinerad helstekt fläskytterfilé med en mangosmakande het. på tjocklek. fläskytterfilé istället serverad med en currysås med lite extra sting i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.