Fiskrulader med skaldjurssås, 3-4 portioner400 g vit fiskfilé, någorlunda platt och delad på längdensalt och peppar2,5 dl vispgrädde2, 5 msk hummerfond2 msk cognac2-3 msk vitt vin0,5 msk vetemjöl1-2 dl räkor utan skalSalta och peppra fiskfiléerna och rulla ihop dem. Fiskrulader med skaldjurssås, 3-4 portioner
Det här är en variant på rödtungafiléerna som publicerades härom dagen. Här har de fått annat sällskap i form av ett stomp på potatis, persiljerötter och selleri men fortfarande är det den goda grönkålsmoussen och vermouthsåsen som ackompanjerar
600 g rödspätta eller rödtungafiléer (jag kommer prova med pangasiusfiléer eftersom min man inte hittade rätt fisk när han veckohandlade idag)2-3 dl tärnad papaya1 burk kokosmjölk0,5 dl vitt vin eller pressad lme2 fiskbuljongtärningar1 tsk maizena- eller potatismjöl0,5 dl vattensalt, pepparräkor till garneringHalvera fisken på längden och forma till rullader
Du kan också blanda hårdkokta ägg, hackade eller skivade, i en köttfärs eller fylla fiskrulader, som du ska koka, med hårdkokt hackat ägg, strimlad purjolök och hackad persilja
Lördagens middag (chèvretoast med vinkokta firkon till förrätt och fiskrulader i butternutsås till huvudrätt) avslutades med min gudmors kladdkaka pimpad med 70 %-ig choklad (istället för kakao), amaretto samt chokladglasyr
Sila vätskan över fisken (så slipper man pepparkorn och annat som fastnar inne i fiskruladerna). I lördags provlagade vi en förrätt inför nästa kockduell, blev riktigt bra
Det blev inga fiskrulader i butternutsås till middag. Fiskruladerna i butternutsås tar jag och gör i morgon så får gnocchin eller laxlasagnen flytta till helgen
Häll vinet vid sidan om fiskruladerna och täck formen med ett smörat smörpapper. Häll såsen över fiskruladerna och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter
Lägg upp fiskruladerna på varmt fat. Fäst fiskruladerna med cocktailpinnar eller tandpetare. Fiskrulader i butternutsås, 4 portioner4 spättafiléer, delade på längden375 g butternutpumpa i små tärningar1 burk (400 ml) kokosmjölk0,5 dl vitt vin1 fiskbuljongtärning1 grönsaksbuljongtärning1 tsk maizenamjölnymalen svartpepparev saltForma spätta halvorna till rulader och fäst med tandpetare/cocktailpinnar. Fiskrulader i butternutsås, 4 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.