Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa med några minuter. Späd med buljongen och chilisås. Låt allt bli genomvarmt och smaka av med salt och chilipeppar
av med mer kryddor. Servera med jasminris eller nudlar. Ingredienser för 4 personer2 msk olja1 vitlöksklyfta hackad2 tsk ingefära½ purjolök, skivad150 g champinjoner, skivade150 g broccoli1 paprika valfri färg, strimlad2 dl kokosmjölk2 tsk limesaft1 krm cayennepeppar1 fiskbuljongtärning200 g räkor, skaladeGör så härHetta upp en wok eller stekpanna med olja
Det finns olika typer av thaibasilikan och jag tror att den man köper i butik här är den som kallas bai horapha Det finns även en citronbasilika (bai manglaek) med citrondoft och pepparliknande smak - denna har jag dock aldrig provat
Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och basilika. 11 stor bunt thaibasilika (gärna från asiatisk livsmedelsbutik). 1Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka
Just nu är bloggar, tidningar och TV-programmen fyllda med julmatsinspiration. jag brukar sällan handla på ICA, men gjorde det denna gång och där fann jag till min glädje thaibasilika som har en kryddigare smak än vanlig basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.