1 msk
sojamjöl eller nåt liknande i smeten också för att lättare få dem att hålla ihop men har man tålamod och är försiktig i vändningarna så klarar de sig. Ingen av mina föll isär Hacka cashewnötter och häll över vid servering. Alternativt kan man vända i nötter innan stekning.
Jag gjorde rödbetsbiffar till middag som serverades med avokado, tomat, majs och salladsblad med ringlad balsamicosås, citronpeppar, flingsalt och smulad fetaost + keso och skivor av kiwi
Åter till själva rätten då där allting började med att Camilla gav mig i uppdrag att göra rödbetsbiffar, något hon läst om men slarvat bort receptet på och då var det var bara för mig att sätta igång och improvisera, något jag gillar
Rödbetsbiffar. Mixa dem till en slät kräm och blanda med ägg, majsstärkelse ochkryddor. Rödbetsbiffar. Blanda dem med kikärtskrämen och forma till små biffar
Rör i ägg och mjöl och krydda med salt och peppar. Mosa osten med lite av crème fraichen. Blanda med resten av crème fraichen, rosmarin, honung, salt och peppar
Servera rödbetsbiffarnamed salladsblad, skivad avokado, coleslaw, groddar och frön. Grovriv rödbetorna, grovhacka basilikan, finhacka lök och vitlök och lägg allt i en stor skål tillsammans med havregryn och olivolja
Resultatet blev tomatsoppa med glutenfripasta och rödbetsbiffar. Kombinerade ett jättesimeplt recept med lätta moment och ett avancerat recept på "rödbetsburgare" från Josefine Jägers bok "Hello Green"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.