Smula sönder fetaosten och blanda samman med gräddfil, ägg, honung och kryddor. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg med händerna eller med en elvisp
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. )Häll av oljan från fetaosten och rör i även den (men släng för all del inte oljan, den kan man ha till salladsdressing eller något annat)
Servera rödbetspajenmed spenat- och linssalladen. Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, svartpeppar och salt till en röra
Förra veckan gjorde jag en helt ny paj, rödbetor och fetaost. Strö sedan ut fetaosten. 300 gram avrunnen marinerad tärnad fetaost. 300 gram avrunnen marinerad tärnad fetaost
Det blev en rödbetspajmed getost. Förutom min Rödbetspaj bjöds det på rödbetspiroger, getostpaj, grönkålspaj, linssallad, quinoasallad, svampfrittata, potatis och fylld gratinerad svamp
Servera rödbetspajenmed spenat- och linssalladen. Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, svartpeppar och salt till en röra
-) Äldsta dottern jobbar kväll 4-5 dagar i veckan, så det är hon som oftast inte är med. 1 fetaost. Rosta tomaterna i mitten av ugnen ca 10 minuter (gör det samtidigt med osten). Skeda upp tomaterna på osten och servera som förrätt eller bufferätt 4-5 dagar i veckan, så det är hon som oftast inte är med. 1 fetaost olivolja
-) Jag hade bestämt mig för att laga en chevrepaj men vill göra en ny variant och när jag var i affären och handlade, slog det mig att jag hade rödbetor kvar sedan jag gjorde min rustika kyckling med rotfrukter så vad passade bättre än alla laga en rödbetspaj
Rödbetspajmedfetaost Ingredienser. Kavla ut degen och klä en form, gärna en med avtagbar kant. Pricka botten med en med gaffel och ställ i frysen ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.