Ugnsbakade rödingfiléer och kantareller i gräddig vitvinssky. Vi avslutade den ganska långa stadspromenaden med ett halvkaotiskt besök på Hav i Hötorgshallen, där jag tack med personalens hjälp (mina trötta barn till trots) inhandlade diverse godsaker, som avnjöts senare under kvällen
Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Värm en stekpanna och stek rödingfiléernamed skinnet nedåt på lite över medelvärme och täck över med ett lock eller folie tills den är genomstekt på översidan
Vispa ner det rumstempererade smöret och smaka av med salt och peppar. Jag hade aldrig hört talas om den här såsen innan jag såg såg ett avsnitt av Sveriges mästerkock och en av de tävlande hade lagat beurre blanc
Stek rödingfiléerna i rikligt med smör på medelvärmemed köttsidan ner. Dela soltorkad tomat- och basilikasmöret i portionsbitar och lägg upp på de varma rödingfiléerna
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1/2 dl torrt vitt vin 2 dl grädde 75 g rumsvarmt smör salt och peppar citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Grillen är förhoppningsvis redan tänd så gör ett litet paket med spån och lägg på kolbädden. Ta hjälp av en vän, lyft locket snabbt och på med rödingen, stäng ännu snabbare och bevara röken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.